Historiek

Historiek

Debuut Rode Duivels

Iets minder dan tien jaar nadat Leeuwse V.V uit de competitie verdwenen is kan er in Zoutleeuw weer naar voetbal gekeken worden. De “RODE DUIVELS“ maken hun debuut in 1967 met het stamnummer 7015.
In het tweede seizoen kan er reeds gefeest worden want met drie punten meer als C.Vissenaken wordt er kampioen gespeeld en is de overgang naar derde provinciale een feit.
Spijtig genoeg is de vreugde van korte duur want in het seizoen 73-74 stranden de rode duivels op een vijftiende plaats en zakken terug naar vierde provinciale.

Derde provinciale

Echter in het seizoen 79-80 wordt er opnieuw kampioen gespeeld ten nadele van J.Neervelp en ditmaal zijn de duivels beter gewapend en werken zij een aantal kommerloze seizoenen in derde provinciale af.
Tot er in het seizoen 89-90 totaal onverwacht een nieuwe degradatie volgt.
De competitie 94-95 wordt een ware triomftocht voor de duivels, er wordt met grote voorsprong kampioen gespeeld voor Oorbeek.

Op sterven na dood?

Maar de teleurstelling is groot wanneer er onmiddellijk terug gedegradeerd wordt? Maar niet te lang getreurd want in het daaropvolgende seizoen wordt er dank zij een tweede plaats terug gepromoveerd naar derde provinciale.
Deze keer wordt er gekampeerd in derde tot het seizoen 2004-2005 afgesloten wordt op een zestiende plaats en de degradatie terug een feit is. Er volgt een totale leegloop en de Duivels zijn op sterven na dood.

Nieuwe ploeg, nieuwe dynamiek!

Onder de impuls van een nieuwe ploeg wordt er een nieuwe start genomen zowel bij de senioren als bij de jeugd, met een tweede plaats in het seizoen 2008-2009 en net geen promotie langs de eindronde. Na een vernieuwing binnen het bestuur en de oprichting van een jeugdbestuur wordt de club verder uitgebouwd.Het seizoen 2013-2014 wordt afgesloten met een tweede plaats en een promotie naar 3de provinciale.In het seizoen 2014-215 werd de halve finale van de Beker van Brabant bereikt waardoor we in het seizoen 2015-2016 mogen aantreden in de Beker van België.In 2018 kreeg naar aanleiding van het 50 jarige bestaan RDZ een gouden kroontje waardoor we van nu af als Koninklijke vereniging door het leven gaan.

Op 07 april 2019 wordt wederom geschiedenis geschreven. De titel wordt behaald in 3de provinciale en promotie naar 2de provinciale is een feit. Spijtig genoeg duurt het avontuur in 2de provinciale maar 1 seizoen en start RDZ het seizoen 2020-2021 in 3de provinciale.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!